|
 |
2006-12-06 16:06 |
deusz
członek grupy: Administratorzy
napisał(a) 362 postów
średnio 0.16806 dziennie
miasto: Poznań
|
Temat: Stowarzyszenie "Między wierszami" |
Wkrótce powstanie dedykowana stowarzyszeniu zakładka lub nawet podstrona, coś w tym rodzaju. Teraz jednak dyskusje dotyczące wszystkiego co kręci się wokół stowarzyszenia proponuję poruszać tutaj.
Jako członek komisji rewizyjnej otwieram niniejszy wątek i mam nadzieję, że będzie się w nim działo wiele.
Powinien to zrobić prezes, ale pewnie jest w tej chwili zajęty przyrządzaniem boczku dla mnie
Palusia! - boczek zjedzony! był
|
| All you need to do is to be shut up and be black |
|
|
 |
2006-12-06 18:22 |
rzep
członek grupy: Zarejestrowani
napisał(a) 131 postów
średnio 0.09431 dziennie
miasto: Świdnik
|
Ja juz mysle o pierwszym projekcie ktory napisze dla "Miedzy wierszami". Jak sie uda, to spotkamy sie w Zamosciu w maju...pieknie bedzie
|
|
|
 |
2006-12-07 18:57 |
deusz
napisał(a) 362 postów
średnio 0.16806 dziennie
|
rzep wspominała o logo.
Co powiecie aby logo stowarzyszenia nawiązywało do loga niniejszego serwisu?
Chodzi mi o tego chłopka w nagłówku, który udaje że jest recytatorem. Jako projektant tego loga będę dumny jeżeli stowarzyszenie skorzysta z tej propozycji. Logo jest już chyba dosyć powszechne i raczej dobrze się kojarzy. Będzie to znaczyć, że Internetowy Serwis Recytatorski recytacja.art.pl będzie się kojarzyć ze Stowarzyszeniem "Między wierszami" i odwrotnie. Będą partnerami
Oczywiście nie nalegam. Jeżeli pojawi się inna propozycja lub to skojarzenie będzie zbędne to nie będę się obrażał.
Tymczasem koleżance rzep podrzucam pomysł utworzenia logo przy wykorzystaniu "chłopka". Projekt w CORELu mogę podesłać.
A reszcie członków i użytkowników pozostawiam pole do dyskusji.
|
|
|
 |
2006-12-07 19:58 |
rzep
napisał(a) 131 postów
średnio 0.09431 dziennie
|
Kolego Dueszu Zaponialam a raczej nie do konca uswiadamialam sobie Twoje zdolnosci plastyczne. Wobec Twojej propozycji nie pozostaje mi stwierdzic nic innego, jak to, ze nie widze lepszego wykonawcy logo jak Ty, wiesz o co chodzi w tym biznesie, a to najistotnijesze Chyba, ze zechcemy np oglosic konkurs na takie logo wsrod uzytkowinikow"recytacji" - to tez dobry plan.
|
|
|
 |
2006-12-08 02:39 |
palusia
napisał(a) 301 postów
średnio 0.16485 dziennie
miasto: Starachowice
|
Ten rysunkowy szkic postaci w logo serwisu wygląda tak, jakby postać szła po bułki rano do sklepu, albo do nocnego, albo do pracy, albo na piwo, albo jakby dawał jałmużnę żebrakowi. Ona mi się jakoś wprost z recytacją nie kojarzy. No, rękę wyciąga, jakby czegoś chciała. Jeżeli mogę mieć jakieś oczekiwania, to chciałabym w tym logo widzieć to, co jest między tymi wierszami. Myślę sobie Kasiu, że Twój projektant to widzi i dokłdnie będzie wiedział co między nim, tymi wierszami, jest. Jak go już zniewoliłaś do projektu, to może poczekajmy i zobaczymy jak to wygląda.
Deusz! Stowarzyszenie nie jest konkurencją dla strony - Jest jej ucieleśnieniem!!!
No co ty Winetu! Razem jesteśmy -
- Old Szeterhand*! (kto to jeszcze pamięta?...)
*muszę jednak wyjaśnić młodzieży, że był to biały przyjaciel Winetu
|
|
|
 |
2006-12-08 08:36 |
rzep
napisał(a) 131 postów
średnio 0.09431 dziennie
|
Palusiu Kochana! Mój mąż jeszcze wizji nie ma, bo chory jest. Choc przy 40 stopniach goraczki, zapewne wizje mogą być niezłe Ale jeśłi zdecydowanie go o to poproszę, zniewolę, to pewnie coś wymyśli. Choć trudno mi obiecać, że wykorzysta maszerującego ludzika ze strony....artyści, jak sami wiecie, nie lubią podpowiedzi. Dlatego zaproponowałam, żeby to Deusz zrobił, jeśli zależy nam na kontynuacji....I ot cała historia.....Ja tu jestem nowa, ja nie decyduję. Ale też wyczuwam jakieś wibracje, jakby Admin nasz kochany czuł się zagrożony.....hmmmm....nie wiem dlaczego,przecież wie, ze w swojej kategorii jest nie do podrobienia
|
|
|
 |
2006-12-08 10:44 |
deusz
napisał(a) 362 postów
średnio 0.16806 dziennie
|
Och, ach dziewczyny
Ja z tym logo to tylko tak żeby od czegoś zacząć. No wiecie - przechodzenie do konkretów.
Jak już kiedyś wspominałem - często nasi ludzie się zapalają, a potem szybko gasną.
Stowarzyszenie dostałem na piśmie tak jak chciałem. To znaczy dostałem listę do podpisania i statut do wglądu.
Ba! Stołek dostałem!
GRATULACJE!!! Jest nieźle!
Ale teraz trzeba naparzać z tym stowarzyszeniem. W Polsce wszystko możliwe! Statut trzeba zamienić na Status.
Komisja rewizyjna obserwuje...
Dziedzina jaką się zajmujemy - amatorska recytacja - podupadła w ostatnim czasie. To znaczy nie jest to to o czym słyszałem, że kiedyś było. Ale część ludzi nadal chce to robić i widzą wielki sens w tym. Ja widzę. Niech nas będzie więcej. Miejmy jeszcze większe przekonanie.
Głównym celem stowarzyszenia mogłoby być to, aby powrócić do tego kiedy pół miasta zbierało się na dworcu aby pożegnać i życzyć powodzenia reprezentantom wyjeżdżającym na finał OKR. Słyszałem, że kiedyś tak było. Piękna sprawa. Choć w naszych czasach to zupełnie nie możliwe.
Też mam pewien pomysł-projekt. Ale na razie na forum nie rzucam. Muszę przekonać kilka osób, że gra warta świeczki.
|
|
|
 |
2006-12-08 12:59 |
rzep
napisał(a) 131 postów
średnio 0.09431 dziennie
|
Szanowna Komisjo Rewizyjna! Sie prosze nie martwic, bedzie konkret....nie ma bata...z taka ekipa musi byc dobrze...teraz istotna jest rejestracjia i niestety pierwsze srodki na dzialalnosc- czyli niestety skladki. Ale dzieki serwisowi jedno mamy z glowy - komunikujemy sie szybko i skutecznie. I to jest nasza sila Thanks 2 u
|
|
|
 |
2006-12-08 13:30 |
zamiloo
napisał(a) 407 postów
średnio 0.19787 dziennie
miasto: Warszawa
|
czy mozna na privie uzyskac szczegóły dot. tego stowarzyszenia? nie bylo mnie w skarzysku i troche sie czuje niedoinformowany..
|
Idę z rzeką.
Woda myśli za mnie. |
|
|
 |
2006-12-08 13:57 |
Matosław
napisał(a) 284 postów
średnio 0.14144 dziennie
miasto: Opole Lubelskie
|
Więc tak:
Na zebraniu założycielskim, 2 grudnia 2006, w murach Miejskiego Centrum Kultury imieniem Lepolda Staffa w Skarżysku-Kamiennej, ustalono co nastepuje:
1. Nazwa oraganizacji
Stowarzyszenie Promocji Amatorskiego Ruchu Artystycznego Między wierszami
2. Statut
Głównym punktem w statucie, który został skonstruowany dla potrzeb założonej przez nas oraganizji są jej cele. A mianowicie:
- wspieranie i finansowe przedsięwzięć artystycznych ruchu amatorskiego,
- organizowanie przeglądów, konkursów, koncertów i wystaw artystycznych,
- organizowanie seminariów, warsztatów i kursów szkolących w zakresie edukacji artystycznej, ze szczególnym uwzględnieniem młodzieży szkolnej,
- zakup materiałów niezbędnych do prowadzenia edukacji artystycznej,
- przyznawanie nagród dla najbardziej wyróżniających się animatorów amatorskiego ruchu artystycznego,
- organizacja i finansowanie działań mających na celu współpracę stowarzyszenia z artystami-amatorami z zagranicy,
- fundowanie stypendiów artystycznych dla najbardziej utalentowanych twórców,
- wydawanie i tworzenie publikacji promomujących działania amatorskiego ruchu artystycznego,
3. Członkowie
Członkiem stowarzyszenia może być każdy, któremu na sercu leży wspieranie inicjatyw wynikających z celów organizacji. Pełnoprawne członkowstwo następuje po wypełnieniu deklaracji członkowskiej (druki takowej powstaną po rejestracji Stowarzyszenia w sądzie i dotrą do wszystkich zainteresowanych). Członek zobowiązany jest między innymi do regularnego opłacania składek.
4. Składki
Podjęta została decyzja o wprowadzeniu składki rocznej, tj:
60 złotych dla osób pracujący
40 złotych dla uczniów, studentów, bezrobotnych, emerytów i rencistów.
Przyjęte zostało, że najlepiej byłoby uiszczać wpłatę w dwóch ratach, co półroku.
5. Zarząd
Pod głosowanie została poddana lista osób do władz Stowarzyszenia, które to osoby na kolejnym zebraniu podjęły decyzję zmierzajacą ku ukonstytuowaniu się. Ustalono co nasepuję:
Zarząd Główny:
Prezes - Anna Paluch - Starchowice
Z- cy prezesa - Katarzyna Rzepa - Lublin i Monika Kowalczyk - Warszawa
Sekretarz - Mateusz Nowak - Lublin
Skarbnik - Hubert Guza - Skarzysko-Kamienna (Pan Hubert jest również przedstawicielem siedziby stowarzyszenia - Wiejskiego Domu Kultury w Mostkach)
Członkowie - Jagoda Juchniewicz - Skarzysko-Kamienna i Magdalena Szubielska - Lublin
Komisja rewizyjna:
Przewodniczacy - Ewelina Rzepecka - Łódź
Członkowie - Piotr Kogut - Ludomki i Damian Jarosz - Poznań
Dokumenty potrzebne do rejestracji Stowarzyszenia trafią do sądu w Kielcach na pewno przed świętami Bożego Narodzenia. Rejestracja potrwa około miesiąca. Potem zostanie założone konto, na które będzie można przesyłać składki.
|
| Tak czy owak - winny Nowak! |
|
|
 |
2006-12-08 14:17 |
rzep
napisał(a) 131 postów
średnio 0.09431 dziennie
|
Dzieki mily sekretarzu Matoslawie Milego weekendu i zobaczymy sie wkrotce - pisac wnioski trza....
|
|
|
 |
2006-12-08 14:19 |
Matosław
napisał(a) 284 postów
średnio 0.14144 dziennie
|
|
|
|
 |
2006-12-16 12:47 |
deusz
napisał(a) 362 postów
średnio 0.16806 dziennie
|
Dzięki szanownej użytkowniczce rzep są już dwie propozycje logo:
Jestem za opcją w kółku
To się nazywa szybkie i skuteczne działanie!
|
|
|
 |
2006-12-16 14:01 |
Matosław
napisał(a) 284 postów
średnio 0.14144 dziennie
|
Ja też jestem za kółkiem
Niechaj się inni wypowiadają
Madek i Prezes są za opcją kwadratową
|
|
|
 |
2006-12-16 14:57 |
ja
napisał(a) 131 postów
średnio 0.06238 dziennie
miasto:
|
Kwadracik, kwadracik. W końcu jest to " miedzy wierszami" a nie miedzy trakami, czy rowkami ( jeśli ktoś pamięta czarne płyty) Kwadracik kwardacik ( choć jeszcze nie wpisałem się do stowarzyszenia, bo jak było zebranie organizacyjne, uczyłem sie tekstu, ale się wpiszę i chcę kwadracik)
|
|
|
|
|
 |