|
 |
2007-01-10 19:00 |
dziko...
cz³onek grupy: Zarejestrowani
napisa³(a) 1 postów
¶rednio 0.00075 dziennie
miasto:
|
Temat: weso³o |
Hej ostatnio tak sobie my¶le ¿e zbyt wiele jest wierszy smutnych... Na k±kursach ludzie wybieraj± teksty powa¿ne i nawet m³odzi ludzie pisz± utwory o bulu i smutku.Ostatnio zacze³am szukaæ czego¶ szalonego i o zgrozo nie wiele znalaz³am mo¿e wy co¶ poradzicie? Szukam czego¶ dzikiego na jakie¶ 4 min
|
|
|
 |
2007-01-10 22:31 |
zoik
napisa³(a) 86 postów
¶rednio 0.05556 dziennie
miasto: g³ogów
|
niekoniecznie "dziko¶æ" prezentacji zale¿y od tekstu szalonego- wszystko zale¿y od za³o¿enia, pomys³u i wymy¶lonej postaci, bo nawet z tekstu o przys³owiowej d... mo¿na zrobiæ istny cyrk ( w pozytywnym tego s³owa znaczeniu), tylko zadaj sobie pytanie po co akurat cyrk? dla mnie "dzikim" tekstem jest "wlaz³ kotek na p³otek" za to ¿e dwa razy mruga
|
| Je¿eli dyskutujesz z idiot±, dobrze mieæ pewno¶æ, ¿e on nie robi tego samego. |
|
|
 |
2007-01-11 10:39 |
Hubal
napisa³(a) 318 postów
¶rednio 0.15065 dziennie
miasto: Skarland
|
Chcesz powiedzieæ co¶ z wypierdem? Proponujê biografiê Chopina! Przeciez taki gru¼lik to kopalnia ¶miechu, ¿artów i gagów...
A je¿eli chodzi o teksty ¶mieszne to ja nie wiem czy takie s±. mo¿na siê bardzo przerobiæ na scenie. Czasem tekst zabawny w ogóle taki nie bêdzie, a powa¿ny mo¿e doprowadziæ publisiê do salw dziekiego ¶miechu...
Czasem wystarczy tylko podnie¶æ brew...
|
| Nauczono mnie Filozofii No¿a - odr±bujemy to, co niekompletne i mówimy: "Teraz jest kompletne, poniewa¿ tutaj siê koñczy". |
|
|
 |
2007-01-11 11:07 |
deusz
cz³onek grupy: Administratorzy
napisa³(a) 362 postów
¶rednio 0.16806 dziennie
miasto: Poznañ
|
Palusia co¶ mówi³a o jakim¶ konkursie, na którym maj± byæ mówione tylko ¶mieszne teksty. Producentem konkursu ma byæ stowarzyszenie MW chyba.
To dopiero bêdzie! Bo jak wszystko bêdzie ¶mieszne to ju¿ ... nono... tradycyjny cyrk raczej nie przejdzie.
¦mieszne teksty w rozumieniu niekoniecznie ¶mieszne teksty. Ma byæ ¶miesznie.
Jak Chopin to i mo¿e co¶ z Konstytucji? albo cytatów polskich prezydentów, polityków? Ale to raczej stare kabaretowe chwyty.
Ko¶cio³a bym nie rusza³
|
| All you need to do is to be shut up and be black |
|
|
 |
2007-01-11 11:59 |
zamiloo
napisa³(a) 407 postów
¶rednio 0.19787 dziennie
miasto: Warszawa
|
jaja jak berety...
|
Idê z rzek±.
Woda my¶li za mnie. |
|
|
 |
2007-01-11 12:00 |
zamiloo
napisa³(a) 407 postów
¶rednio 0.19787 dziennie
miasto: Warszawa
|
jeszcze quiz, policz g³owy bez beretów.
|
Idê z rzek±.
Woda my¶li za mnie. |
|
|
 |
2007-01-11 12:49 |
miki.Karczewski
napisa³(a) 33 postów
¶rednio 0.02419 dziennie
miasto: orzesze
|
moim zdaniem robiac tekst weso³y..czy juz zabawny(gdzie jego zabawowo¶c, dowcip wynika z tekstu) - nalezy ograniczyæ sie do jak najmniejszej ilo¶ci gagów, nie kombinowac z forma...bo juz tekst jest ¶mieszny..wiêc nie tworzmy i ¶miesznej postaci...nie rysujmy zbyt gruba kresk± - bo wtedy wyjdzie kabaret.nie mo¿emy zak³adac z góry,ze chcemy byæ ¶mieszni.nio i co w ziw±zku z tym...czy chcemy wywo³ac ¶miech...by by³o ¶miesznie...¶miech tylko chwilowy, z którego nic nie wyniknie (a tak zwykle wyjdzie, gdy za³o¿ymy,ze chcemy byæ ¶mieszni), czy chcemy..by poza smiechem..jednak cosik do ludzi dotar³o, cos ten ¶miech poza rozlu¼nieniem mia³by dawaæ...
ale to moje zdanie...zreszta...taki tylko chaotyczny zbiór mysli...
zgadzam sie z kwesti±, ¿e ogólnie na festiwalach teatralnych, recytatorskich, itp. pzrewagê maj± wypowiedzi powa¿ne, conajmniej nieweso³e...cóz takie czasy....
|
|
|
 |
2007-01-11 22:47 |
incogutto
napisa³(a) 458 postów
¶rednio 0.26735 dziennie
miasto: eee to niewa¿ne
|
no i co z tego ¿e du¿o jest smutnych?
s± jakie s± - ka¿dy przygotowuj±c siê szuka czego¶ co chce opowiedzieæ
i nie ma co kombinowaæ czy du¿o czy ma³o
chyba ¿e faktycznie zrobiæ weso³y konkurs recytatorski
to mo¿e byæ jazda
|
|
|
 |
2007-01-12 17:10 |
sulek87
napisa³(a) 180 postów
¶rednio 0.11206 dziennie
miasto: Kra¶nik / Lublin
|
chyba juz cos takiego jest... kiedys obila mi sie o uszy jakas zlota szpila/szpula w Przemyslu bodajze...
|
| Przysz³o¶æ zaczyna siê dzisiaj, nie jutro. |
|
|
 |
2007-07-13 19:32 |
keraarek
napisa³(a) 42 postów
¶rednio 0.03652 dziennie
miasto: Lubaczów
|
Mi siê wydaje, ¿e ¶mieszne teksty to..
Chwila niech pomy¶lê, bo mia³em w±tek i mi znik³.
.
.
.
Ogólnie chodzi o to, ¿e ¶mieszne teksty nie za bardzo id± na konkursy. Pewnie ka¿dy wie dlaczego. Raczej 'powaga. Skupiona uwaga, koncentracja. ' Ale pewnie do szkó³ teatralnych takie teksty jak najbardziej. Tam podobno trzeba wpadaæ w oko. I nie chodzi o to, ¿eby przyjsæ na ró¿owo (choæ to mo¿e ju¿ jest troche norm± w co niektórych krêgach) ale ¿eby czyms b³ysnaæ. Zostaæ zapamietanym.. Czy co¶ w tym stylu
|
| nIKT cI NIE WMÓWI ¯E CZARNE JEST CZARNE A BIA£E JEST BIA£E |
|
|
 |
2009-12-26 20:11 |
Ajaxinho
napisa³(a) 5 postów
¶rednio 0.01593 dziennie
miasto: Bia³ystok
|
Kurcz±tko pieczone, wszyscy zgrywaj± takich m±drych i w ogóle, a nikt jeszcze nie odpowiedzia³ na zadane pytanie. Daliby¶cie kilka tytu³ów które z samego tekstu s± ¶mieszne, a nie siê wyg³upiacie, a ludzie tu na prawdê szukaj± pomocy. Gdyby wszyscy liczyli na tak± odpowiedz jak± otrzymuj±, nikt nigdy by tu nie zajrza³.
|
|
|
 |
2009-12-27 11:30 |
Neti
napisa³(a) 539 postów
¶rednio 0.25619 dziennie
miasto: Suchedniów
|
cieszê siê bardzo, ¿e naszej stronie przybywa nowych u¿ytkowników, którzy sprawiaj± wra¿enie osób zainteresowanych szeroko pojêtym teatrem (chocia¿ wielu z nich traktuje stronê bardzo jednorazowo)
cieszê siê te¿, ¿e zadaj± czasem ró¿ne pytania, na które rzadko byæ mo¿e dostaj± odpowiedzi (a z pewno¶ci± nie zawsze jednoznaczne)
ale wydaje mi siê równie¿, ¿e nie jest to strona z cyklu 'oddam gotowca w dobre rêce'
rozumiem, ¿e chcecie szybko znale¼æ fajne teksty, ale wydaje mi siê równie¿, ¿e najlepsza do tego droga to ta, prowadz±ca przez osobist± "mêkê", czyli szukanie na w³asn± rêkê, a nie oczekiwanie podania trafionych tytu³ów przez bardziej do¶wiadczonych/oczytanych/etc.
zgodzê siê z tym, ¿e naprowadzanie na w³a¶ciwe drogi literackie mo¿e siê tutaj czê¶ciej pojawiaæ, ale na Boga, uwierzcie, ¿e metoda prób i b³êdów jest najlepsza - bo w³asna i rozwijaj±ca - a tytu³y/pieni±dze/kobiety i wino przyjd±, jak ju¿ spokorniejesz
nikt nikogo tu nie o¶miesza ani nie chce byæ w stosunku do niego napastliwy
je¿eli kto¶ siê czuje ura¿ony to przykro mi, ¿e emocjonalnie jest jeszcze na poziomie podstawówki
|
|
|
 |
2009-12-27 15:18 |
ja,ja
napisa³(a) 55 postów
¶rednio 0.08355 dziennie
miasto:
|
No! uje¿d¿aæ przez 4 minuty, to mog± najbardziej do¶wiadczeni!Ja proponujê wrzask.
|
|
|
|
|
 |